Motor vs Ústí

Státní svátek oslavilo na tribunách Budvar arény 6341 diváků, tedy téměř vyprodaný zimák. Stejně jako minulý rok, i letos si Motoráci připomněli založení ČSR za pomoci velké choreografie.

Asi tak dva dny před zápasem nás napadá, že ku příležitosti středečního svátku bychom měli zplodit nějakou tu prezentaci, na poslední chvíli kupujeme materiál, prostory nemáme a vše je tak nějak narychlo. To se projevuje také na počtu lidí, kteří přiložili ruku k dílu a den před zápasem se schází opravdu jen malá hrstka odvážných. Protože námětem pro choreo byl TGM už vloni a my se, na rozdíl od některých jiných táborů, snažíme být originální, volíme námět vlajících vlajek nad Prahou (nikoliv nad mešitami).

Počasí venku příliš nepřeje i přesto se daří vše v relativně dobrém čase zvládnout. V den zápasu jsou pak na pořadu dne klasické věci jako připravení plachty s transparentem do sektoru a v neposlední řadě rozdání fólií na sedačky, na ledě mezitím bojují mladší dorostenci s rudochy z pražské Sparty. Za několik desítek minut je sektor připraven a fanoušci si tak mohou dopřát to „jedno předzápasové“, ve sváteční den netradičně okořeněné několika lahvemi sektu.

S dostatečným předstihem dorážíme na zimák, který je už velice slušně zaplněn. Tribuny se do vhození úvodní buly naplní téměř kompletně, do vyprodání chyběla přibližně stovka fanoušků. Budějce, město hokeje! Fanoušci Motoru dnes sedí dokonce i v sektoru hostí, kam zavítali také dva ústečtí, kteří celý zápas sledují vsedě, opět nám tak chybí soupeř na tribunách. V domácím kotli byla dnes novinkou účast dvou spíkrů s megafony, po minulém fiasku v první třetině se tak začíná kvalitně fandit od prvních minut.

——————————————————————————————————————————————

Máš Instagram? Přidávej fotky z domácích zápasů Motoru pod hashtagem #Motoraci.

Galerii fotek naleznete zde: Motoráci na Instagramu

——————————————————————————————————————————————

Po nějakých osmi minutách hry přichází komerční pauza a s ní prostor pro prezentaci připravené choreografie. Sektor D3 zakryje už zmiňovaná plachta, dva okolní sektory se zahalí pod fólie v barvách české trikolóry, vše doplňuje transparent s letopočtem 1918 a znaky ČR a SR po stranách. Škoda opět slabě odzpívané hymny, která měla svátečnost celé prezentace podtrhnout a na naše poměry velmi krátké držení chorea nad hlavami, jinak opět povedené dílo.


Ve druhé třetině zapnou hráči na vyšší výkonnostní stupeň a do brány pod kotlem začínají padat góly, které rozproudí už tak dobře fandící Motoráky. K atmosféře dnes není moc co rozepisovat, fandí se dobře bez nějakých velkých výkyvů, jediným mínusem je dnes absence tradičního bubeníka v sektoru D4, jehož funkci si dnes na sebe bere jeden z mladých fanoušků. V kotli se tradičně objevují malé mávačky, v sektoru bohužel nevlaje ani jedna z nových zástav, jejichž tyče jsme během probíhající sezóny zlomili už tak 457x.

Už po několikáté se Pepa Straka projevil jako správný kapitán, to když vyslyšel volání fanoušků po pátém fíku v síti Ústí a výstavní dělovkou vymetl pavučiny v bráně. To už halou obíhá „tsunami mexicáno“ a Budějce se baví hokejem. Po zápase se hráči tradičně seskupí na modré čáře a probíhá další z vítězných děkovaček, během které jsou jmenovitě pozdraveni všichni dnešní střelci společně s vynikajícím Gábičem. Po klasických radovánkách se část fanoušků rozchází do svých domovů, část slaví až do brzkých ranních hodin.

V sobotu zavítá Motor do Kadaně, minulý týden nás bylo na Slávii přes 1500, doufáme tedy, že se s většinou z výjezdníků uvidíme i na severu Čech!

Ať žije Motor!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.