Jokerit Helsinky vs Motor – 1/4 ET

Na čtvrtfinálové utkání European Trophy se do Vídně se z Českých Budějovic vydávají 4 plné autobusy + několik lidí vyráží vlakem a auty…

Na čtvrtfinálové utkání European Trophy se do Vídně se z Českých Budějovic vydávají 4 plné autobusy + několik lidí vyráží vlakem a auty. Na tento výjezd jsme si nechali vyrobit speciálnítrika což se později ukázalo jako červený hadr na místní policii. Cesta probíhá v duchu oživení diskohitů z 90 let a odpálováním nějakého toho pyra na zachcávkách. Do Vídně dorážíme cca hodinu před začátkem zápasu a tak se zbavujeme zbytku pyrotechniky a probíhá také nějaké to focení které se ale příliš nezamlouvá místním četníkům.

Chvilku po našem příjezdu k hale přichází v průvodu za jednou velkou vlajkou zformovaní Eteläpääty z Helsinek a překvapivě pro nás (výhružky na internetu) se o nic nepokoušejí a v klidu kolem nás projdou. U vchodu do haly jsou nám zabaveny vlajky na tyčích a všichni v bílých tričkách jsou ihned opsáni místní policií kvůli používaní pyrotechniky před stadionem, i když půlka lidí se pyra ani nedotkla (asi kolektivní vina?). Vůbec celá prohldíka u vstupu nemá daleko k té letištní. Náš sektor je velice slušně zaplněn + pár desítek lidí sedí roztroušeni na ostaních tribunách. Celkově z jihu mohlo přicestovat něco kolem 300 lidí. Sektor jokeritu je také velmi slušně zaplněn a narozdíl od nás také hezky ověšen vlajkami. Support je od začátku veden megafonistou což určitě výrazně pomohlo, protože plno lidí se ze začátku moc k fandění nemělo. Kvůli postavení sektorů (Helsinky na druhé straně haly) těžko posuzovat jejich support ale opticky vypadali hodně dobře. K dění na hřišti se nemá cenu vyjadřovat finové nás přejeli jak pole. Ke konci zápasu se v sektoru zapaluje jednaINTERIÉROVÁ FONTÁNA (nekouřivá) což způsobí příchod místní sekuritky která nám v klidu sdělí „no fire on stadium“ a chystá se k odchodu.Vzápětí však přibíhají místní šerifové a odvádějí fontánistu. To se samozřejmé pár lidem nelíbí a tak je pro jistotu s šerifama odveden jeěště jeden z nás. Po chvilce je nám sděleno že kluky propustí na „kauci“ 200 Euro. Vybrat tuto částku nám nemalou měrou pomohl fanklub za což jim patří velké díky! Nakonec jsou oba prouštěni po zapalcení cca 170 Eur. Snad si za ně pání šerifové koupí něco hezkého k vánocům ;). Po tomto incidentu nasedáme do busu a odjíždíme co nejrychleji směr Jížní Čechy. Jedna zajímavost : Na zimáku záloha 1 Euro na kelímek od piva = párkát obešlý sektor a piva zadarmo byly na světě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.